2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Šampinjonų kepurėlės su Pesto ir varškės įdaru


Buvau pasižadėjus, nesvarbu, kad negarsiai, nuo vasario pradėti dalyvauti 52 skaniose savaitėse. Pasižadėjau temos nežinodama, o čia OPLIA! - vieno kąsnio užkandėlės.
Taip ir įsivaizduojam stilingą, rafinuotą atmosferą , kokteiliukus, atkištus mažuosius pirščiukus, čyyyyz tipo šypsenas ir prašmatnius kąsnelius.
Žino, kas mane pažįsta, (ech, šioj skanių blogų bendruomenėj tai nepažįsta nieks!), kad apie mane tokia atmosfera nesikuria.
Taigi užkandėlės be ypatingos atmosferos, iš kasdieninių lėkščių, virtuvėje su kasdieniškiais pašnekesiais.
Vieno kąsnio ar kelių - priklauso nuo išsižiojimo gebėjimo, o ypač nuo grybukų dydžio.
Įdaro įdėjų pasigraibiau ir kelių šaltinių, bet nė vienu tiksliai nesekiau.
Ir čia, pardon pardon, bet tikslių kiekių nenurodysiu, nes sverti-matuoti produktus neturiu įpročio. Čia gi mums ne vaistinė kokia, čia kūryba!

12 šampinjonų
4 arb. šaukšteliai Pesto padažo
2 skiltelės česnako
100 g varškės
3 šaukštai stambiai tarkuoto sūrio
12 graikiškų riešutų gabaliukų
truputis sviesto
druskos
juodų maltų pipirų

Grybų neplauti, nušluostyti drėgna servetėle, išpjauti kotelį ir, jei labai užsigaubę, nurėžti skvernelius, kad būtų atviresni - kaip dubenėliai o ne puodynikės.
Grybų kotelius susmulkinti.
Svieste kelias minutes pakepinti smulkintus česnakus, sudėti grybų kotelius ir dar trumpai pakepinti.
Varškę (nenaudokit tos iš pakelių, ji būna žiauriai šlapia) ištrinti, sudėti pakeptus česnakus ir grybų kotus, padruskinti, papirinti, paragauti - jau turi būti skanu.
Į grybų kepurėles įdėti šiek tiek Pesto padažo, viršum užkrauti varškės masę, užbarstyti tarkuotu sūriu ir karūnuoti graikiško riešuto gabalėliu.

Kepti 200 C orkaitėj apie 10 min.
Valgyti karštus.
Parašyti man, ar patiko.




Jei atliktų varškės masės, užtepkit ant batono ir pakepkit orkaitėj.
Jei pritrūktų varškės, pabandykit į kokį grybą vien tik Pesto ir riešuto. Man truputį aštroka, bet nereiškia, kad aštroka bus kitiems.

Bandysiu dar ir su kitokiais įdarais, todėl šis aprašymas bus papildytas. Kada nors.















Išbandyta nauja versija:
1 svogūnas,
1/3 morkos,
2 šaukštai džiuvėsėlių,
sviesto
druska,
juodi malti pipirai
1 kiaušinis,
graikiškų riešutų
12 šampinjonų

Svieste pakepinti smulkintus svogūnus. Kai stipriai pakvimpa, sudėti tarkuotas morkas, dar po kokių 2 min - smulkintus grybų kotus. Viską sumaišyti su džiuvėsėliais, kiaušiniu, ir kaip priklauso - druska-piprai.
Toliau viskas nuspėjama - dėti įdarą į grybų kepuriukus, užvožti riešutu ir kepti.
Gaunasi švelnaus skonio.

3 komentarai: