2010 m. sausio 4 d., pirmadienis

Varškės pyragas " Manija"


Begaliniai paprastas, bet skanus. Jo net kepti nereikia. Neitin fotogeniškas.

1 kg varškės
150 g sviesto
3 pakeliai sausainių, tų kvadratinių.
sauja razinų
3 šaukštai abrikosų džemo
3 saldainiai "Manija"

Glaistui:
juodojo šokolado - kiek bus, tiek gerai
sviesto - maždaug tiek pat kiek šokolado

Būtini ingradientai - varškė, sviestas, sausainiai, kurie tinka visokie, bet būtent jie gerokai nulemia skonį. Ieškojau šokoladinių, ir nors ant pakelio buvo nupiešti tamsiai tamsiai rudi, viduj radau šviesius... nu bet koks skirtumas? Juos reikia sulaužyt gabaliukais.
Viską tiesiog sumakalauoti ir paspaudžiant sudėti į formą. Palaikyti šaldytuve bent porą valandų, bet galima ir iki rytojaus.
Papildomi ingradientai suvaidina vaidmenį labai puikų, todėl yra pageidaujami.
Saldainius irgi gabaliukais supjaustyt. Visai nebūtina, kad būtų "Manija", galima ir kitų, pvz želinių. Bet skrudinti riešutukai esantys Manijoje tiko kuo puikiausiai.
Razinas su kiaurasamčiu kelias minutes palaikyti uždėtas ant puodo su verdančiu vandeniu kad išgražėtų garuose.
Abrikosų džemo įdėjau todėl, kad buvo šiek tiek likę stiklainiuke, ir nenorėjau, kad išeitų niekais. Pyrage jautėsi jo tolimas malonus aromatas.
Nedėjau cukraus, taigi būvo santūriai saldus. Labai santūriai.

Tuo metu, kai visa masė dedama į formą, paprastai užklumpa dvejonės, negi čia gali būti skanu. Ooooo, bet pasidaro skanu! Tikrai.

Glaistui garuose ištirpdyti sviestą ir šokoladą, išmaišyti, užpilti ant pavišiaus. Galima ištisu sluoksniu, leidžiant nuvarvėti per kraštus,
o jei buvo mažiau, tai šiaip uždrabstyti taškais ir dryžiais.

2 komentarai: