Daikonų, ne drakonų. Tų didžiųjų baltųjų ridikų.
Nors vistiek keistas.
Kai pamatau kokį neįprastą derinį, taip ir susivilioju. Ypač jei visos sudedamosios dalys daugmaž žinomos, bet kokia melodija sugros jie visi pakliuvę į vieną puodą, negaliu nė įsivaizduoti.
Taigi pabandom sudėti ir ištyrinėti. Tuo labiau, kad viskas itin paprastai padaroma.
Radau pas
Druskos žvaigždelę1 daikonas
2-3 morkos
1 apelsinas
druskos, cinamono, gvazdikėlių
tyrojo aliejausDaikoną supjaustyti gabaliukais ir išvirti vandenyje su cinamonu ir druska. Nupylus vandenį, sutrinti į tyrelę.
Morką supjaustyti gabaliukais ir apvirti apelsino sultyse. Ir vandens truputį, bet tik tiek, kad nesviltų sausai. Verdant įdėti maltų gvazdikėlių ir apelsino žievelės.
Sudėti morkas į daikonų kremą ir užskaninti aliejumi.
Viską taip ir padariau.
Paskui ragavau, vis įsiklausydama, ar čia skanu, ar ne. Kol pastebėjau, kad jau beveik šviečia bliūdo dugnas. Nusprendžiau, kad neblogai. Turbūt.
Daikonas? cha, niekad apie tokia daržovę net negirdėjus...Įdomi kombinacija...;)
AtsakytiPanaikintiDidelis baltas ridikas. Mačiau prekybcentry 2 kg dydžio, bet tai anaiptiol ne rekordininkai. Jie gan švelnaus skonio, neturi to ridikiško aštrumo, bet sugalvoti juos virti su gvazdikėliais... tai jau tikrai...
AtsakytiPanaikintiLietuviškai tai tiesiog baltasis ridikas. Labai skanūs kepsneliai iš jų išeina :)
AtsakytiPanaikintiKepsneliai, sakai? Man kažkaip galvojasi, kad greitu laiku aš jo nei kepsiu, nei virsiu, atsikandau to "kremo" ilgam. :)
AtsakytiPanaikinti