tešlai
200 g sviesto
apie 1 stiklinę cukraus
1 kiaušinis
miltų
kepimo miltelių
(gana riebi, todėl maloniai trapi)
1 kg varškės
3 stiklinės šaldytų juodų serbentų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai krakmolo
žiupsnelis vanil.cukraus
Viską, kas tešlai, suminkyti. (Sviestą patirpinu, tada į jį cukrų, išplaku, tada ten kiaušinį - išplaku. Miltus sumaišau su kepimo milteliais, iš pradžių maišau, paskui pasidaro per tiršta, tai minkau)
Įdarui viską sumaišyti, išskyrus uogas, kurias sudėti pačioj pabaigoj, maišyti atsargiai stengiantis labai nesumaigyti, kad nepasiskleistų spalva. Bet jis vistiek nusidažo, ir nieko tame blogo. Tik man gražiau, kai ji netolygiai pasiskleidusi, o atspalviais.
Formą (26 cm skersmens) iškloju tešla, uždedu įdarą, iš gumuliuko pasiliktos tešlos ką nors iškočioju ir uždedu viršum, kepu apie 1 val 180 C temp.
Ypač skanus kitą dieną.
Didysis Ekspertas gyrė.
Vienintelė gyrė.
Gaisrinės viršininkas gyrė.
Išrankusis nevalgė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą