Įsimintiniausią avižų košę su vaisiais virėm aną rudenį Lenkijoj, tokioj pamiškėj ant laužiuko. Pakelėse buvom prisirankioję slyvų ir riešutų, tai juos ir sutvojom puodan su dribsniais kartu. Ir sviesto gerą šmotuką.
Paskui sėdėjom ant eglinių rąstų ramioje rugsėjo saulėje ir labai labai skaniai valgėme. Vieni kitiems geri geri tada buvome...
O šiandieninėj košėj kas nauja - gi prikvipintas vanduo, kuriame košė verda:
gvazdikėliai,
cinamono lazdelė,
apelsino žievelė ir išspaustos sultys,
smulkintas imbieras
dar be abejo reikia avižų dribsnių,
razinos labai tinka
ir obuolio gabaliukai - pačioj pabaigoj, kai puodas nuo ugnies nukeltas ir keliom minutėm paliktas uždengtas prinokimui.
Ai, dar cukraus šiek tiek, ir sviesto, kuriuo košės nepagadinsi.
Buvau ir apelsino gabaliukų įpjausčius, bet atrodo be reikalo.
Tangerine dreams
Prieš 4 metus
Kadangi mane suskaičiavo, tai neišeisiu gi nė sveika nepasakius:)
AtsakytiPanaikintiMan avižų košė kas rytą labas rytas pasako, bet kaip nekenčiu puodo iš po košės plauti!!!
Sveika, puodus plaut mano nuomone yra tiesiog ponų išmislas. Išmesk pro langą ir psio.
AtsakytiPanaikintiDėl suskaičiavimo tai prisipažinsiu, kad kiekvieno nuostabios asmenybės neatveria, tik skaitliukas pasisuka.
Net neįsivaizdavau, kad kažkas išvis čia užeina, nes KAIP SURANDA? - va tas man visai neaišku.
Tai dabar žinau ko palinkėt švenčių proga:))
AtsakytiPanaikintiLinkiu, kad sužinotum kokiais keliais ateina visi "kažkas" į Tavo jaukią virtuvę:)