Šalta šalta, be to penktadienis.
Gavau kalėdinį atviruką iš Suomijos nuo geriausio pasaulyje suomio. Kaip atvirukus jis siuntinėja savo nuotraukas. Šįkart tai du apsikabinę molio žmogučiai and molinės uolos žiūrintys į molinę avį. Šiais metais jis sutiko žmogutę, su kuria jam gera sėdėti ant uolos apsikabinus arba lipdyti molines avytes.
Ponas Didysis Ekspertas pastebėjo, kad moliniai žmogučiai per abu turi tik tris kojas... bet ant uolos sėdint gal užtenka ir tiek.
Ak, taip, varškės apkepas. Radau
čia (valio, išmokau nuorodas įkelt normaliai!)
0,5 kg varškės
3 kiaušiniai
4 v.š. cukraus,
1 stiklinė mano kruopų,
1,5 stiklinės kefyro ar jogurto (gali būti ir su skoniu)
1 a.š. kepimo miltelių.
Jei patinka, iberkite nuplikytų razinų.
Kepkite 180oC ikaitintoje orkaiteja ~40min.
Viską kartu sumakaluoti ir iškepti. Beje, kepiau ilgiau, gal net visą valandą, ir dėjau pasmulkintų džiovintų slyvų.
Užpilą sukūriau, nes pilnas šaldiklis šaldytų vyšnių. Su kauliukais... teko išlupinėt.
Su tom vyšniom tikra prapultis. Užpernai pirkom šaldiklį, nes nebežinojom, ką su jom daryt. Dabar prikišti stalčiai..kas antras tai tikrai su vyšniom.
Išėmiau kauliukus, pridėjau truputį vandens ir cukraus ir padariau tikrštą kisielių, tokį tirštą, kad nebelabai begalima vadinti užpilu, labiau uždedas.
Ponas Didysis Ekspertas sakė - gerai, ypač tos vyšnios. Sakė, labai gerai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą